Necu dopustiti da Cacic bude žrtva lošega stila

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premijer Zoran Milanovic izjavio je danas u razgovoru sa clanovima društvene mreže Twitter da nece dopustiti da prvi potpredsjednik Vlade RH Radimir Cacic bude žrtva lošega ili gruboga stila, te je puno razmišljao i razgovarao o pitanju Caciceve odgovornosti.

U druženju sa clanovima društvene mreže Twitter, koji su za razgovor s premijerom odabrani tako što su se najbrže prijavili, premijer Milanovic je odgovarao na brojna pitanja, medu kojima je bilo i pitanje standarda po kojima se utvrduje politicka odgovornost clanova Vlade RH, pa tako i prvoga potpredsjednika Radimira Cacica. Razgovor je moderirao Ivo Špigel.

Nakon konstatacije jednoga clana te društvene mreže da su postavljeni visoki standardi politicke odgovornosti, slijedilo je pitanje odnose li se oni i na prvoga potpredsjednika Radimira Cacica te može li komentirati izjave da bi se Cacicevim odlaskom destabilizirala hrvatska Vlada.

Premijer Milanovic istaknuo je da je dvije i pol godine razmišljao o pitanju odgovornosti Radimira Cacica te da nepravomocna presuda koju je donio madarski sud nije "donijela prakticki ništa novo". Kazao je da se u politickim odluka vodi prema ciljevima, a ne prema anketama ili necijem ukusu.

Kad je pak rijec o politickoj odgovornosti premijer Milanovic rekao je da, pri tomu, treba razlikovati eticku dimenziju, odnosno donosi li netko neku odluku svjesno ili se, kao u Cacicevu slucaju, dogodila nesreca iz nehata cija je posljedica dvoje poginulih ljudi. Premijer je dodao da je i sam nedavno u vožnji izgubio nadzor nad vozilom iako pazi na ogranicenje brzine, ali srecom bez posljedica.

Najveci dio pitanja 'twitteraša' ticao se gospodarske situacije u Hrvatskoj, pa je tako dotaknuto i pitanje ima li Hrvatska neke strateške ciljeve razvoja te je li poljoprivreda jedan od njih. Milanovic je odgovorio potvrdno dodajuci kako su to još i turizam te diverzificirana brodogradnja, kao i da je uspješnost austrijskoga gospodarstva primjer prema kojemu Hrvatska teži. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter