Necemo sudjelovati u prljavoj kampanji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik SDP-a Zoran Milanovic izjavio je u nedjelju da njegova stranka nece sudjelovati u prljavoj predizbornoj kampanji kakva je, kazao je, sada na djelu, porucivši politickim suparnicima da si neprijatelja i sugovornika u prljavoj kampanji traže na drugom mjestu.

"Kampanja je pocela davno, kao što vidimo prljava je, ali s naše strane nece biti prljava. To je poruka našim politickim suparnicima, rivalima, a ne neprijateljima - ako žele biti neprijatelji, neka si ga traže negdje drugdje, u nama neprijatelja nece imati, ali ce imati žestokog suparnika i protivnika koji planira dobiti ovu utakmicu, i to po pravilima, ne u produžecima i iz ofsajda", porucio je Milanovic na pocetku zasjedanja SDP-ovog Glavnog odbora.

Naglasio je da izmedu negativne i prljave kampanje postoji velika razlika - u negativnoj se razotkrivaju mane protivnika, ali po pravilima igre, a u prljavoj nema pravila, spreman si na sve.

Dodao je da SDP nema ništa skrivati, da je uvijek radio transparentno, po zakonu, pošteno i ispravno, te da se to može utvrditi.

Naglasio je da Kukuriku koalicija nije ideološka, vec svjetonazorska koalicija, s visoko postavljenim kriterijima, bez populizma, te da je jedini element populizma želja za što intenzivnijim kontaktom s ljudima, što SDP, HNS, IDS i HSU i rade ovih dana i nastavit ce iducih tjedana po cijeloj zemlji.

Inace, Glavni odbor SDP-a danas raspravlja i odlucuje o izbornom programu Kukuriku koalicije.


Podijeli: Facebook Twiter