Neće više biti umiranja u ljepoti, ono što slijedi je borba

NADSKAKANI "ZELENO - ŽUTI" - Jefferson odnosi loptu između Josipa Vukovića i Milana Đurića (T. DUBRAVEC/ CROPIX)
NADSKAKANI "ZELENO - ŽUTI" - Jefferson odnosi loptu između Josipa Vukovića i Milana Đurića (T. DUBRAVEC/ CROPIX)

Nakon 0:1 s Rijekom, 0:2 sa Slaven Belupom i 0:3 s Lokomotivom, u najavi gostovanja kod Hajduka rekli smo u šali, u kojoj je ipak bila prisutna i određena doza ozbiljnosti, kako nogometašima Istre 1961 na Poljudu ne gine "poker" lopti u mreži. I za malo pogodili. Demoralizirani Splićani, bez petorice standardnih članova prve postave i pred nikad manjim brojem svojih najvjernijih pristaša, probušili su tri nove rupe u oplati "zeleno-žutog" broda koji sve više pušta vodu i upitno je hoće li uspjeti doploviti do luke koja garantira prvoligaški spas.

Šest je kola do kraja regularnog dijela sezone, velikih 18 bodova još je u igri, no jako je teško biti član "klase optimist" kad se pogleda malo unatrag i vidi da su Puljani u četiri posljednja kola upisali isto toliko poraza i pritom nisu postigli niti jedan jedini pogodak. Na Poljudu Hajdukov golman Grbić barem nije bio neocijenjen poput njegovog kolege Zelenike prošlo kolo na "Drosini", ali ni to nije pomoglo jer su pulske nišanske sprave i ovom prilikom bile loše baždarene. Kao sukus svega, osmoplasirani Osijek u ovom trenutku bježi Istri 1961 šest bodova, a neumitna statistika od koje se ne može pobjeći kaže da ih je pulski prvoligaš u posljednjih 17 kola osvojio pet i sugerira samo jedno - kvalifikacije.

- O kvalifikacijama u ovom trenutku ne smijemo niti razmišljati već nam u glavi mora biti samo jedno, kako ćemo u petak pobijediti Osijek - decidiran je Andrej Panadić, trener Istre 1961. - Premda me proganja to što nemam rezultat jer znam koliko radim, koliko sebe dajem u cijelu ovu priču i za to ne dobivam nikakvu nagradu, ja sam i dalje optimist i uvijek ću takav ostati. Dok god bude postojala i najmanja teoretska šansa, ja neću izgubiti nadu da ćemo se spasiti, a kad bude završen regularni dio sezone, onda možemo razmišljati o kvalifikacijama, naravno ako ih budemo primorani igrati. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter