Nece nam investitori krojiti životni prostor!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Rapcu treba razluciti javni od privatnog interesa, ocuvati zeleni pojas i izbjeci zlokobnu betonizaciju, porucili su labinski SDP-ovci predstavljajuci novinarima primjedbe podnesene za nedavno zakljucene javne rasprave o Urbanistickom planu uredenja spomenutog turistickog mjesta.

"Ne treba prenamijeniti lokaciju Istre i Fortune, kao ni paviljona Adriatic, tako da se ondje, umjesto hotela, omoguci gradnja stanova i apartmana. Valja, naravno, poticati ulaganja kada investicije u državi padaju za 25 posto, no hoteli su ti koji omogucavaju zapošljavanje, a stanovi i apartmani služili bi preprodaji, dakle samo zaradi investitora", rekao je Daniel Mohorovic, tajnik stranackog ogranka.

Grad, zakljucio je, mora štititi javni interes, a ne "dopustiti da nam investitori, koje vodi uskogrudnost, profit, odreduju životni prostor".



Socijaldemokrati upozoravaju i na zamku zatrpavanja i betoniziranja plaže ispod hotela Amfora i restorana Miramare. Slažu se s trasom planirane prometnice od ulice Slobode prema rivi, no pritom, vele, valja što više ocuvati zelenilo. Zamišljena lokacija škole "predaleko je od svega" i primjerenija je ona ponad vrtica, planirana prethodnim planom.

Na pogodovanje, pak, Grada svome poduzecu Labin 2000, i to pri unajmljivanju prostora za suvenirnicu Butega po višestruko manjoj cijeni od uobicajene, iznova je ukazao Željko Ernecic, potpredsjednik stranke i gradski vijecnik. Deplasiranom je ocijenio izjavu Manuele Licul Martincic, direktorice spomenute tvrtke, koja je privremeno zatvaranje trgovine, nakon što je promovirana sredinom kolovoza, opravdala kadrovskim problemima.

- Ured državne uprave odgovorio mi je da su iz Labina 2000 rješenje za obavljanje djelatnosti trgovine tražili tek 6. rujna, a izdano im je 11 dana kasnije. Butega je, dakle, radila bez pravomocne dozvole. Proizlazi da je otvorena samo za potrebe obogacivanja programa Dana grada. To su greške u koracima. Ocito je da netko nije znao što sve treba napraviti za pokrenuti trgovinu, zakljucio je Ernecic. (I. RADIC)

Gotovo sto primjedbi na UPU Rapca
"Dosad smo zaprimili 98 primjedbi na prijedlog Urbanistickog plana uredenja naselja Rabac te 72 na onaj Izmjena i dopuna Prostornog plana uredenja Grada Labina", odgovorila nam je Anamarija Lukšic, resorna gradska procelnica, po zakljucenoj javnoj raspravi. Napominje da ce možebitno stici još pokoja primjedba poštom. O tome na što se opaske gradana najviše odnose, pravodobno ce, kaže, izvijestiti.


Podijeli: Facebook Twiter