Neće biti ukidanja bolničkih odjela niti djelatnosti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tijekom sanacije županijskih bolnica neće doći do ukidanja bolničkih odjela i djelatnosti, niti do otpuštanja zaposlenika, osim u izuzetnim slučajevima, ako je zapošljavanje bilo mimo kriterija, naglasio je danas ministar zdravlja Rajko Ostojić na sastanku s predstavnicima Hrvatske zajednice županija s kojima je razgovarao o provedbi Zakona o sanaciji javnih ustanova.

Uz predsjednika Zajednice županija Božu Galića, na radnom sastanku s ministrom sudjelovali su i župani Goran Pauk iz Šibensko-kninske županije, Miroslav Čačija iz Bjelogorsko-bilogorske, Danijel Marušić iz Brodsko-posavske te Darko Koren iz Koprivničko-križevačke županije. U sanacijskom programu, potvrdio je ministar, predviđeno je i redefiniranje bolničkih proračuna u skladu s opsegom rada da bi bolnice mogle poslovati bez gubitaka.

- Da hoću ukidati bolničke odjele, mogao bih to učiniti i sa sadašnjim ovlastima. Ministarstvo zdravlja itekako brine o županijskim bolnicama kao i o kvaliteti zdravstvene zaštite i zdravstvenom standardu stanovnika. U posljednja tri mjeseca, među ostalim, Ministarstvo je financiralo kupovinu CT aparata za bolnice u Šibeniku, Ogulinu i Čakovcu te rendgena za snimanje srca i krvnih žila za Opću bolnicu u Slavonskom Brodu, rekao je ministar Ostojić. (D. P.)


Podijeli: Facebook Twiter