Nebo se smilovalo: Vatrometom otvorena 59. Pula

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Do zadnjeg se trena strepjelo hoce li kiša omesti svecanu ceremoniju otvaranja 59. festivala igranog filma u Puli u Areni, no vrijeme se smilovalo nad filmom pa je u subotu navecer, uz raskošni vatromet, pocelo filmsko slavlje u pulskom amfiteatru.

Posebni gosti svecanosti bili su hrvatski predsjednik Ivo Josipovic i generalni tajnik UN-a Ban Ki-moon, koji je ovih dana u posjetu Hrvatskoj i Istri.

Zbog važnih gostiju mjere sigurnosti u Areni bile su postrožene, a filmofili i filmoljupci pred Arenom su poceli cekati vec oko 20.30 sati. Tamo ih je docekao Puhacki orkestar Grada Pule koji je vec tradicionalno izvodio poznate glazbene teme iz filmova pod ravnanjem Ante Dobronica i Branka Okmace.



Nakon programa otvaranja, koji su vodili Romina Vitasovic i Borko Livic, filmska publika mogla je pogledati film iz Nacionalnog programa "Sonja i bik" redateljice Vlatke Vorkapic. U ponoc je na redu film iz Medunarodnog programa Europolis "Nocni ubojica" redatelja Barnabyja Southcombea s Charlotte Rampling i Gabrielom Byrneom u glavnoj ulozi.

Ovo predjubilarno izdanje festivala ponovo prate velike brojke, pa tako Puljani i njihovi gosti za vrijeme njegovog trajanja - od 14. do 28. srpnja - mogu pogledati 151 domaci i strani film - od kratkometražnih, preko animiranih i dokumentarnih do cjelovecernjih… (Boris VINCEK, snimio Manuel ANGELINI)

Glas Istre se na ovogodišnjem Pula Film Festivalu predstavio novim reklamnim spotom, cija je premijera održana na dan otvorenja festivala. (u prilogu pogledajte video)


Podijeli: Facebook Twiter