Nebo iznad Umaga zašarenili baloni na vrući zrak

(D. BLAŠKO)
(D. BLAŠKO)

Uzlijetanjem četiri balona danas poslijepodne u Umagu je počela Istria Experience Baloon Fiesta, jedinstveni festival balona na vrući zrak koji će se do preksutra odvijati u Umagu kraj ATP stadiona. Ovaj atraktivni projekt organizira Balon klub Zagreb u suradnji s Istraturistom i Istra Experienceom, a u svom prvom izdanju okupit će ovih dana ukupno šest balona.

Festival je namijenjen avanturistima i ljubiteljima balona na vrući zrak, ali i svima koji žele iskusiti jedinstveni doživljaj ovakvog načina leta iznad Istre.

Baloni na vrući zrak i festivali posvećeni njima važan su dio ponude svih velikih turističkih destinacija svijeta. Zato je ovaj projekt prepoznala i podržala Hrvatska turistička zajednica, dok su cijelu Istru kao jednu od najljepših svjetskih destinacija za let balonom prepoznale i britanske novine The Telegraph – Travel.

- U svijetu postoje mjesta za koja se zna da su raj za let balonom. Moja je želja da nešto slično napravimo ovdje. Ako u tome uspijemo, siguran sam da ćemo uspjeti dati naš skroman prilog unaprjeđenju turističke ponude u Istri i produljenju turističke sezone, rekao je Tom Mikloušić, tajnik Balon kluba iz Zagreba. Dodao je da je ovo pilot-projekt kojim žele postaviti temelj za iduću godinu.

Gostima nude četiri sata u balonu experience, a na povratku ih dočekuju istarske delicije, krštenje pjenušcem i certifikat o letenju. Najbolje vrijeme za letenje je jutro i večer, a ovih dana u sklopu ponude ljubitelji letenja imaju prilike isprobati iskustvo letenja noću ili u zoru.

Uzletište je na glavnom parkiralištu kraj ATP stadiona Stella Maris ili neko alternativno, ovisno o vjetru. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter