Ne želimo biti jeftina radna snaga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar gospodarstva ?uro Popijac je u razgovoru za treci Dnevnik Hrvatske televizije izjavio da je glavna tema razgovora na veceri tijekom posjeta njemacke kancelarke Angele Merkel Hrvatskoj bila širenje gospodarske suradnje izmedu Hrvatske i Njemacke.

"Transparentnost i pravna sigurnost temelj su svakog pravnog sustava i jedan od najnužnijih preduvjeta za razvoj gospodarskih odnosa i gospodarstva u cjelini.

Jednako je to važno i za investitore i za poduzetnike koji rade u našem gospodarstvu", rekao je Popijac naglasivši da se s njemackim investitorima otvoreno razgovara o ulaganju u energetiku, infrastrukturu, transport i promet.

"Na veceri je najviše govora bilo o industrijskim investicijama i sektorima u kojima se mogu privuci njemacki investitori. Gospoda Merkel najviše je zanimanja pokazala u podrucju automobilske industrije, odnosno izradi raznih komponenti, kao i za nastavak suradnje u strojogradnji i elektrostrojarstvu, te svemu onom što je Hrvatska naslijedila iz bivše države", dodao je Popijac.

Ministar je kazao da Hrvatska ne želi biti mjesto jeftine radne snage i najjeftinijih radnih mjesta.

"Hrvatska je vrlo kvalitetno podrucje za one poslovne projekte koji nose vecu vrijednost. Hrvatska ima dobru, kvalitetnu radnu snagu i svakako je pogodna za onu vrstu investicija koja se nece bazirati na jeftinoj radnoj snazi", zakljucio je.


Podijeli: Facebook Twiter