Ne za školu, već za život učimo

Nova mozaik-klupa u obliku knjige postavljena kod srednje škole (T. KOCIJANČIĆ)
Nova mozaik-klupa u obliku knjige postavljena kod srednje škole (T. KOCIJANČIĆ)

Još jedna mozaik-klupa postavljena je u Poreču – ova nova, prigodno napravljena u obliku knjige nalazi se u parku ispred Srednje škole Mate Balote. Na njoj piše latinska izreka „Non scholae, sed vitae discimus – Ne za školu, već za život učimo“, a upravo te riječi već generacijama dočekuju učenike na ulazu u školu Mate Balote.

Grad Poreč ovime je u suradnji s Društvom za skrb i promicanje održivog korištenja kulturne baštine nastavio s postavljanjem mozaik-klupica na atraktivnim lokacijama. Klupice s uzorkom mozaika kao prepoznatljivog simbola Poreča, brzo su Porečanima prirasle srcu i zbog svoje posebnosti i lokacija na kojima se nalaze, prenijela je Ajna Teminović iz gradskog Odjela za odnose s javnošću.

Klupica je postavljena jučer kada se u Mate Baloti održao Dan otvorenih vrata za sve istarske osmaše. Tom je prigodom školu posjetio zamjenik gradonačelnika Loris Peršurić zajedno s Deanom Jovičevićem iz Društva za skrb i promicanje korištenja kulturne baštine.

-Želja nam je s urbanom opremom od mozaika promovirati grad te i na tome graditi njegovu turističku prepoznatljivost, rekao je Peršurić, napomenuvši kako mu je drago da je ovo već peta mozaik-klupica koja krasi grad.

-Vrijedne ruke u našoj udruzi uvijek nešto pripremaju, tako da će za Porečane i goste na Trgu slobode tijekom blagdanskog vikenda biti predstavljena nova mozaik-instalacija, ali i mozaik radionica, najavio je Peršurić. (T. K.)


Podijeli: Facebook Twiter