Ne voli samo Mile disko

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Diskoslušaonica u Podzemlju Rojca jedina je slušaonica koja po brojnosti posjetitelja, kolicini zabave i trajanju može konkurirati vec prepoznatljivim koncertnim i festivalskim zbivanjima u organizaciji Monteparadisa, a na dobrom je putu da postane nezaobilazna sastavnica programa. Sve je pocelo "neslužbenom" slušaonicom održanom u jesen prošle godine kojom su se skupljala sredstva za nekadašnji pulski infoshop Mica-Maca. Odlicna reakcija posjetitelja bila je razlog za sljedeci party krajem lipnja koji se pretvorio u pravu masovku.

Sinocnji Specificni Monteparadiso Disco Party, odnosno "Ruma daj 2", ponovno je okupio mnoštvo posjetitelja još jednom dokazavši da Podzemlje nije rezervirano samo za odredene subkulture vec se svi, naravno uz iznimku nedobronamjernih, mogu osjecati dobrodošlima, a upravo je disko glazba što okuplja široke mase i na plesnom podiju spaja najrazlicitije stilove. Je li rijec o nostalgiji, buduci da se repertoar sadrži uglavnom od pjesama koje su obilježile djetinjstvo generacija koje se okupljaju, istinskom obožavanju diska i trasha, želji za plesom, prilici da se iskoriste svi neiskoristivi odjevni predmeti iz ormara ili o necem drugom pokušali smo saznati od posjetitelja, a univerzalni odgovor je taj da ne vole oni disko trash onoliko koliko on voli njih te su ga prihvatili kao svoju subotnju "religiju".

Monteparadiso groznica subotnje veceri izgledala je tako da je cijelo Podzemlje plesalo dok je diskokugla svjetlucala po irokezama, bundama i nezamislivim plesnim koracima, a šljokice su bile apsolutni lajtmotiv veceri, od kozmetike do carapa, tenisica, haljina i sakoa. DJ-evi Perzo i Mr. Marvin Disco režiraju vecer hitovima izvodaca poput Veline, Venga boysa, Abbe, Mr Presidenta, Denis&Denisa, Kasandre, Backstreet boysa, Michael Jacksona, Samante Fox, Lily Allen, Aquae. I dok vani kiša lupa svoj isti ritam, unutra pljušti od diskohitova i znoja.


Podijeli: Facebook Twiter