Ne smijemo se zadovoljavati samo malim stvarima

TRENIRA I ČEKA SVOJU PRILIKU - David Puclin (A. ŠURAN/ www.nkistra1961.hr)
TRENIRA I ČEKA SVOJU PRILIKU - David Puclin (A. ŠURAN/ www.nkistra1961.hr)

Premda je Udinese u "pet do podne" otkazalo dogovoreno subotnje druženje na "Drosini" s nogometašima Istre 1961, trener Goran Tomić ipak je dobio ono što je tražio, ozbiljnu utakmicu kojom će ispuniti reprezentativnu stanku i pritom se dodatno spremiti za prvenstveno gostovanje koje slijedi, ono kod Lokomotive. Umjesto talijanskog uskočio je slovenski prvoligaš, Rudar iz Velenja i opravdao svoj dolazak u Pulu, zakašnjenju usprkos, jer se predstavio kao zahtjevan protivnik koji je osam minuta prije kraja susreta ipak morao potpisati kapitulaciju.

Realno, samo jedan pogodak definitivno je premalo s obzirom na viđeno na terenu, no razloge zbog kojih se mreža nije zatresla više od jednog puta, osim loših reakcija napadača i odličnih intervencija golmana možemo definitivno tražiti i u terenu. Jednostavno, premda je travnjak na "Drosini" zaštićen više od ličkog medvjeda, dovoljno je desetak minuta igre da se on pretvori u pravu oranicu po kojoj se lopta odbija u svim smjerovima, samo ne onamo gdje ju je igrač naumio poslati. Najgore u cijeloj ovoj priči što je tek početak listopada te nas je strah i pomisliti na što će teren ličiti kroz mjesec dana kad krenu kiše.

No, bilo kako bilo, i na takvom su terenu Puljani bili bolja momčad, što nije došlo toliko do izražaja u prvom dijelu kad je Tomić svoje glavne uzdanice suprotstavio slovenskim "rezervistima". Istina, nisu igrali ozlijeđeni Bertoša i Paracki, nije bilo ni "kartoniranog" Žižića, a poštedu je dobio i golman Iveša, ali očekivalo se da će ostatak momčadi biti dovoljno kvalitetan da slomi otpor Rudara. Međutim, to se nije dogodilo, ali zato je pogodak stigao u nastavku kad je gostujući trener Krčmarević u igru poslao svoje najjače snage, izuzevši kamerunskog napadača Johna Maryja, s kojima je u posljednjem kolu slovenskog prvenstva s 4:1 na gostovanju svladao Kopar. S druge strane za "zeleno-žute" su zaigrali mahom oni igrači koji se bore za svoje mjesto pod pulskim nogometnim suncem i pokazali šibenskom stručnjaku na klupi Istre 1961 da i na njih ozbiljno može računati. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter