Ne smijemo klonuti duhom

KALKULACIJE ZABRANJENE - Andrej Panadić (M. MIJOŠEK)
KALKULACIJE ZABRANJENE - Andrej Panadić (M. MIJOŠEK)

Preostalo je nogometašima Istre 1961 još samo gostovanje na Rujevici i onda će zaključiti prvoligašku sezonu. Sezonu za brzi zaborav. I otići kućama? Ne, neće ići, barem zasad. Slijedi iščekivanje dobitnika prvoligaških licenci, nakon čega će se znati hoće li pulski klub u dodatne kvalifikacije za ostanak ili će trener Panadić moći pustiti svoje igrače kućama. Dakle, posljednje kolo Prve HNL ne može Istri 1961 donijeti nikakve pomake na ljestvici, ali može puno značiti u eventualnim kvalifikacijama. I stoga trener Andrej Panadić mora paralelno sa slaganjem postave za gostovanje na Rujevici razmišljati i o onome što slijedi nakon toga.

- Baš zbog tog razmišljanja o kvalifikacijskim susretima sad se nalazimo u velikim problemima. Iskreno, ovog trenutka ni sam ne znam koja će momčad istrčati u Rijeci. Četvorica su, Gržan, Jurkić, Žižić i Varela, protiv Splita dobila treći žuti karton, zbog čega neće imati pravo nastupa, ali smo ih time sačuvali za kvalifikacije, a Bouhna je ozlijeđen. Pokušao je u utorak odraditi trening sa suigračima, ali nije izdržao, što vjerojatno znači da niti na njega neću moći računati protiv Rijeke - rekao je trener Panadić.

Zbog ove petorke koja neće konkurirati za sastav, morao je trener Istre 1961 "u hodu" mijenjati planove za subotnje gostovanje.

- Planirao sam sačuvati i Heistera koji ima dva žuta kartona, ali s obzirom na to da smo ostali bez ove petorice, vjerojatno će on ipak morati igrati protiv Rijeke. Taktika? Pa nemamo baš previše izbora. Prisiljeni smo posegnuti za receptom koji smo koristili na posljednje dvije utakmice, one protiv Dinama i Splita. (R. CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter