Ne riješi li se problem, pozvat cu na neplacanje pretplate

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog sve vecih problema prijema digitalnog TV signala u Istarskoj županiji zbog protupravnog i nelegalnog ulaženja frekvencija postaja iz Italije na naše podrucje, istarski župan Ivan Jakovcic u subotu je objavio priopcenje u kojem je izrazio spremnost da pozove gradane na neplacanje TV pretplate ako se problem ne riješi u najkracem roku.

- Apeliram na nadležna ministarstva, prvenstveno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture te Ministarstvo vanjskih poslova, da žurno reagiraju da bi tehnicki problem bio što prije riješen na zadovoljstvo gradana Istre. Apeliram na nadležna ministarstva da bi našim gradanima omogucili nesmetani televizijski prijem svih dostupnih hrvatskih kanala.

Gradani smetnje sve više osjecaju u vecernjim satima, kada ocito talijanske lokalne televizijske postaje pojacavaju signal. Problemi s prijemom proširili su se s podrucja Umaga i Novigrada, sve do Rovinja i Pule, navodi župan. Napominje da gradani redovito placaju TV pretplatu, a problemi traju još od 10. studenog prošle godine.

- Naime, gradani Istarske županije, kao i ostali gradani Republike Hrvatske, imaju pravo na jednaku dostupnost i vidljivost nacionalnih televizijskih kanala. S gledišta najava da bi se situacija mogla pogoršati daljnjom digitalizacijom s talijanske strane, ako se problem ne riješi u najkracem roku, spreman sam pozvati gradane na gradansku neposlušnost u vidu neplacanja TV pretplate, priopcili su iz Jakovciceva ureda.


Podijeli: Facebook Twiter