Ne puštajte u kuću sumnjive prodavače!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvojica nepoznatih muškaraca prevarili su 64-godišnjaka iz Pule lažnim predstavljanjem i prodajom aparata za masažu proteklog utorka u Monvidalskoj ulici u Puli. Dvojac je Puljaninu došao na vrata predstavljajući se kao da su djelatnici jedne pravne osobe i nudili su mu masažer. Muškarac uopće nije bio zainteresiran za kupnju, međutim dvojac je iskoristio njegovu nepažnju te su mu uz pomoć POS aparata s bankovne kartice ipak uspjeli ukrasti nekoliko tisuća kuna.

To je samo još jedna u nizu prijevara nedužnih, mahom starijih, građana. Raznorazni probisvijeti predstavljaju se kao službenici Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje ili zastupnici raznih firmi. Danas se krađe sve češće obavljaju putem POS aparata, ali još uvijek pribjegavaju i "običnim" lopovlucima u kojima naivnim građanima u hipu nestaju nakit i novac.   

Policija upozorava građane da ne nasjedaju. Kada se prevaranti dokopaju unutrašnjosti stana ili kuće iskoriste nepažnju vlasnika i ukradu što im padne pod ruku. Od onih koji tvrde da su službene osobe potrebno je svakako provjeriti službene dokumente i iskaznice. Ukoliko je nepozvani gost uporan obavezno pozvati policiju. (M. SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter