Ne prodavati zemlju ispod cijene

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Klub zastupnika SDP-a na sjednici Gradskog vijeca Labina u ponedjeljak usprotivit ce se prodaji gradevinskog zemljišta u poduzetnickoj zoni Vinež tvrtki Albeo u vlasništvu ruskog ulagaca, buduci da je predložena cijena dvostruko niža od 40 eura za kvadratni metar, kolika je procijenjena vrijednost ovlaštenog sudskog vještaka, najavila je novinarima Jasmina Gruicic, potpredsjednica labinskog ogranka stranke.

Gradonacelnik Tulio Demetlika, naime, vijecnicima predlaže amenovanje odluke o prodaji dvije parcele od ukupno 7,2 tisuce cetvornih metara spomenutom poduzecu Albeo sa sjedištem u Pješcanoj Uvali (jedinom konkurentu na natjecaju raspisanom sredinom travnja) za 1,1 milijun kuna.

- SDP nikad nije podržao prodaju gradskog zemljišta jer smatramo da je politika rasprodaje loša. Prednost dajemo koncesijama zbog ocuvanja materijalnog bogatstva grada Labina za buduce naraštaje. Uostalom, tvrtka Albeo bavi se prodajom nekretnina, što nam ne jamci da se parcele nece preprodavati, istaknula je vijecnica Gruicic. Zamjerila je predlagacu odluke što nije našao za shodno otkriti o kakvoj je tvrtki rijec.

- Predsjednik vijeca Valter Poropat nanovo se oglušio na naša upozorenja da odluke koje su od iznimnog znacaja valja potpuno transparentno pripremiti vijecnicima, rekla je Gruicic.

Grad Labin i država uložili su novac u infrastrukturno opremanje poslovne zone Vinež da bi se otvarala radna mjesta, što do danas nije realizirano, napomenuo je Valdi Gobo, predsjednik labinskog SDP-a. Uvjeren je da ni prodaja zemljišta koju bi vijecnici trebali potvrditi u ponedjeljak nece donijeti novo zapošljavanje. (I. RADIC)

 


Podijeli: Facebook Twiter