Ne postoji ljepši način da se dođe do pobjede

BOLJE NIJE MOGLO - Stefan Nikolić u duelu s Frankom Andrijaševićem (M. MIJOŠEK)
BOLJE NIJE MOGLO - Stefan Nikolić u duelu s Frankom Andrijaševićem (M. MIJOŠEK)

U najavi nedjeljne utakmice protiv Lokomotive, napadač Istre 1961 Stefan Nikolić osvrnuo se još jednom na ogled istih suparnika iz drugog kola u kojem su "zeleno-žuti" poraženi u Kranjčevićevoj rezultatom 1:6. Istaknuo je pritom crnogorski centarfor da mu je to bio najteži poraz u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri i da željno očekuje trenutak kad će uzvratiti Lokomotivi koja definitivno nije kvalitetnija momčad od pulske, naročito ne za pobjedu izborenu s pet pogodaka razlike. Nije pritom Nikolić visoko uzletio i razmišljao o osveti s pet-šest lopti u protivničkoj mreži, dapače, u više je navrata ponovio da bi mu i 1:0 pobjeda bila više nego dovoljna. Na kraju je ipak završilo 2:1, što je ishod na koji se on i njegovi suigrači zacijelo neće buniti, naročito zbog načina na koji su stigli do trijumfa.

- Ne postoji ljepši način da se dođe do pobjede - nije dvojio Stefan Nikolić, strijelac pobjedonosnog pogotka. - Mislim da nije moglo biti bolje, uzvratili smo im na najbolji mogući način za poraz u drugom kolu i vjerujem da Lokomotivu više boli ovih 2:1 i način na koji smo stigli do njih, nego što je nas boljelo onih 1:6. Sav naš trud se isplatio i zabili smo u 93. minuti za pobjedu koju mislim da smo i zaslužili, bez obzira što moramo napomenuti da smo do nje stigli uz malu pomoć sreće, ali i ona je sastavni dio nogometa.

Istina živa, jer upravo je Nikolić svoj prvijenac u "zeleno-žutom" dresu zabio u Osijeku i doveo Istru 1961 u vodstvo od 2:1, da bi im potom domaćin u 96. minuti "otrgnuo" dva boda. Taj se scenarij u nedjelju nije mogao ponoviti, jer čim su nogometaši Lokomotive krenuli s centra, sudac Pejin je označio kraj susreta. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter