Ne osjecam zdravstvene tegobe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Osam je igraca pojacalo redove pulskog nogometnog prvoligaša tijekom ovog zimskog prijelaznog roka kojega je sutra posljednji dan, ali jedan se medu njima posebno istice - Alen Pamic. Najstariji sin trenera Igora Pamica trebao je za Istru 1961 zaigrati vec ove jeseni nakon aritmije srca otkrivene tijekom njegova igranja za belgijski Standard, ali je sudbina odredila drugacije.

Morao je pauzirati još šest mjeseci i tek je krajem prošle godine, nakon dobivenog "zelenog svjetla" od eminentnog strucnjaka u Milanu, mogao ponovno poceti trenirati. Stoga je s pravim treninzima poceo tek tijekom ovih priprema. Teško je bilo reci što se od njega može ocekivati, kad to ni sam ne zna.

- Punih sam godinu i dva mjeseca bio ne samo bez igre, nego i bez treninga - rekao je Alen Pamic.

- Dugo je to razdoblje i trebalo je sacekati da vidim kako ce tijelo reagirati na napore. Nabio sam za to vrijeme i nešto kilaže, jer sam s idealna 84 kilograma došao na 92, da bih sad vec došao na nekih 89. No, kilogrami su u svemu bili najmanji problem. Prvo je trebalo docekati da mogu normalno trenirati, a potom je bilo pitanje kako cu se nakon tolike stanke snaci na terenu.

Igrac kojemu su zarana predvidali blistavu karijeru postupno je podizao ritam treninga, a potom je krenuo i s odigravanjem prijateljskih utakmica. Prvo 20 minuta protiv Jadrana, pa sve više.

Bio je to sjajan osjecaj naci se ponovno na travnjaku tijekom utakmice. U pocetku mi je bilo malo cudno, nisam imao pravu koordinaciju na terenu, kasnio sam s reakcijama, ali je iz treninga u trening, iz susreta u susret sve bolje. Vrlo je važno što ne osjecam nikakve zdravstvene tegobe, jedino me koljeno malo boli kad pucam na gol.

Što se srcane aritmije tice, predstoji mi još jedna kontrola iduceg mjeseca, nakon što vec udem u stopostotni ritam treninga i igranja. Dakle, kad budem u punom opterecenju.

Luciano Bencic sponzorira Istru 1961
Uoci današnjeg popodnevnog treninga Istre 1961 u klupskim je prostorijama bila mala svecanost. Stabilna situacija u pulskom klubu, kao i zvucna pojacanja pristigla tijekom zimskog prijelaznog roka, navela su istarske poduzetnike na reakciju.
- Pocetkom iduceg mjeseca planiram u Puli otvoriti trgovinu Puma opreme u suradnji s Puma sportom Zagreb i povodom toga smo odlucili sponzorirati dvojicu igraca Istre 1961 - rekao je Luciano Bencic, vlasnik Lanotona. - Odlucio sam se za dva istarska, domaca igraca i izbor je pao na kapetana Gorana Rocea i Alena Pamica. Tako cu njima predati kopacke Puma King i još nešto dodatne sportske opreme.
Ovo bi trebao biti tek uvodni korak u puno širu suradnju.
- Razgovarao sam s predsjednikom Šceglovom i on je pokazao interes za suradnjom, tako da cu u razgovoru sa zastupnikom iz Zagreba nastojati dogovoriti sponzorstvo kompletne prve momcadi pulskog prvoligaša za iducu sezonu. Govorimo o opremi u vrijednosti od oko 100 do 150 tisuca eura - pojasnio je Luciano Bencic.


Podijeli: Facebook Twiter