New York: Zapaljive bombe na islamski centar

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Islamski vjerski centar, obližnja trgovina koju drže muslimani i dvije stambene zgrade bile su u nedjelju na meti zapaljivih bomba u cetvrti Queensu u New Yorku, što je osudio gradonacelnik Michael Bloomberg.

Glasnogovornik njujorške policije rekao je da su na zgradi Zaklade imama Al-Hoeja oštecena vrata molotovljevim koktelom.

Zaklada koja tvrdi da je najveca organizacija šijitskih muslimana u svijetu, piše na svojoj internetskoj stranici da su na njezina ulazna vrata bacene zapaljive bombe, ali da pritom nitko nije stradao.

Zapaljiva bomba bacena je i na obližnju trgovinu koju, po izvoru bliskom istrazi, drže muslimani. Posuda sa zapaljivom tekucinom bacena je i na privatnu stambenu zgradu koju za svoje vjerske obrede koriste hindusi.U drugom požaru teško je oštecena još jedna stambena zgrada iz koje su se stanari, kršcani, uspjeli spasiti, izvijestila je policija koja sumnja da je rijec o podmetnutom požaru, ali nema dokaza o njegovoj povezanosti s drugim požarima.

Gradonacelnik Michael Bloomberg rekao je u priopcenju da ti kriminalni incidenti "nisu u skladu sa ugledom New Yorka koji zajedno želimo stvoriti", dodajuci da policijska istraga pokušava utvrditi jesu li požari povezani s drugim slicnim izgredima izvan New Yorka.


Podijeli: Facebook Twiter