New York Times otpušta novinare

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

New York Times najavio je smanjenje broja radnih mjesta, uključujući i oko 100 novinara u redakcijama, jer se prihodi od oglašavanja smanjuju, a novi digitalni proizvodi nisu ispunili očekivanja.

Izdavač planira ukinuti 100 radnih mjesta u redakcijama i manji broj u drugim odjelima, nudeći otpremnine i pribjegavajući otkazima ako dovoljan broj zaposlenika ne ode dobrovoljno, navodi se u pismu upućenom osoblju.

New York Times je, poput mnogih novina i časopisa, pod nesmiljenim pritiskom da pad prihoda od oglašavanja u tiskanim izdanjima nadoknadi oglašavanjem u digitalnim izdanjima i novcem od pretplate. No, neki od novih proizvoda, koji su trebali privući dodatne prihode, "ne postižu poslovni uspjeh kakav smo očekivali", poručio je izvršni urednik Dean Baquet u pismu.

Mobilna aplikacija NYT Opinion bit će ukinuta jer nije privukla dovoljan broj pretplatnika, kazao je Baquet, dodavši da će se ozbiljno razmotriti svi segmenti poslovanja kompanije. Times je tijekom proteklih šest godina u više navrata smanjivao broj radnih mjesta. Tako je 2008. ukinuo 100 radnih mjesta, 2009. još 100, a početkom 2013. dodatnih 30. Na kraju 2013. redakcija je imala 1.330 zaposlenih novinara. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter