New York: Građani u redovima za benzin

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Redovi vozila u New Yorku koja čekaju na gorivo u petak su se još produžili jer se kupovina iz straha od nestašice pojačala iako su naftovodi i tankeri ponovno u ograničenoj mjeri počeli opskrbljivati grad.

Obnova opskrbe strujom, koju je prekinuo uragan Sandy, za više od osam milijuna domova i tvrtki najbolja je nada za poboljšanje opskrbe gorivom. Rad u složenoj mreži spremišta i cijevi newyorške luke i dalje je ograničen. Dvije rafinerije u New Jerseyu su zatvorene a, po izvješćima, jedna je pretrpjela velike štete.

Benzin i dizelsko gorivo potrebno je i domaćinstvima i tvrtkama za rad generatora koji im osiguravaju struju. Vlasti nastoje riješiti to pitanje, ali bez struje za crpke i spremnike lanac opskrbe ne može funkcionirati. Neki ljudi su redove na benzinskim postajama usporedili s onima koji su se mogli vidjeti za naftne krize sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Bijela kuća će nastaviti razmatrati mogućnosti za pomoć građanima u rješavanju problema koje je stvorio uragan Sandy, ali nema najava da se razmatra posezanje u naftne rezerve. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter