Ne odustajemo od Duge Uvale!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Josip Galinec, predsjednik Uprave i vecinski vlasnik zagrebacke Industrogradnje, u ponedjeljak je u Puli obavijestio novinare da je na Trgovackom sudu u Pazinu pokrenuo novu parnicu protiv Fio&D-a. Industrogradnja, dakle, ne odustaje od toga da joj se što prije vrate nekretnine u Dugoj Uvali koje je 2003. iznajmila splitskoj tvrtki Fio&D, iako je nedavno izgubila u ovršnom postupku.

Rekao je da je Industrogradnja ovršnim postupcima htjela što prije riješiti pitanje posjeda, no taj je "precac" trajao cetiri godine i na koncu je za njih završio neuspješno. Sada, pak, idu dužim putem, ali se svejedno nadaju da bi on mogao dati rezultate vec ove turisticke sezone.

- Tražimo da sud konstatira da smo mi vlasnici nekretnina u Dugoj Uvali te da Fio&D nema pravo biti u njihovom posjedu, niti ih koristiti, kazao je Galinec.



Obavijestio je i da su sudski vještaci u srijedu bili u hotelu Croatia. Oni bi, prema njegovim rijecima, trebali utvrditi cinjenice o stanju hotela, odnosno jesu li svi papiri i testovi uredni i postoji li eventualna opasnost za goste. Naime, Galinec veli da u slucaju bilo kakve nezgode odgovornost snosi vlasnik, a u ovom je slucaju to Industrogradnja ciji, pak, djelatnici nemaju pristup hotelu.

Rekao da bi hotel Croatiju željeli dovesti na razinu hotela s cetiri zvjezdice. Kazao je i da je Industrogradnja vec kontaktirala s velikim turistickim kucama u Istri (nije želio precizirati kojima) te da postoji interes da hotelski kompleks u Dugoj Uvali posluje u njihovim sustavima.


Podijeli: Facebook Twiter