Ne odustajemo od Delfina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U neformalnom druženju s novinarima gradonacelnik Boris Miletic je, upitan kako ce se postaviti prema zahtjevima gradana kada je u pitanju izrada Urbanistickog plana uredenja lucice Delfin, odgovorio da je u procesu njegovog donošenja odlucujucu ulogu imao upravo zahtjev Mjesnog odbora Nova Veruda da se to podrucje prenamjeni u stambeno naselje.

"Osobno sam to smatrao dobrim prijedlogom koji je uvršten i u Generalni urbanisticki plan. Dobar je iz dva razloga: jedan zato što smo i GUP-om pokušali razmotriti širenje grada prema onim podrucjima koja vec jesu komunalno opremljena, a drugi zato što je zadovoljio i kriterij strukture vlasništva jer je u 80-ak posto u vlasništvu Grada.

Upravo zbog njih to danas neuredeno podrucje valja kvalitetno valorizirati i u stambenom dijelu, ali i u dijelu namijenjenom sportu i rekreaciji. Dio uz more planiran je stoga za šetnicu uz koju bi se dozvolili ugostiteljski sadržaji.

Trenutno pristiglih 1.066 potpisa gradana u obliku peticije sigurno cemo uvažiti i razmotriti sve pristigle primjedbe te ce strucne službe implementirati one koje budu opravdane. Visina i postotak izgradenosti definirani su GUP-om, a kada je prezentirano idejno rješenje, s obzirom na konfiguraciju terena, visina gradevina nije bila problem jer nisu prelazile visinu prometnice.

S obzirom na to da je stari dio Nove Verude možda i preizgraden, u ovom novom dijelu moramo paziti upravo na druge društvene sadržaje. Nikome nije interes zabetonirati to podrucje, ali sigurno necemo zbog necije narušene vizure odustati i od izrade plana", istaknuo je Miletic.

Dodao je da se istovremeno radi i UPU marine Veruda i da postoji ideja da se pokušaju ova dva podrucja spojiti šetnicom te da bi u konacnici takav spoj bio izgraden cak do Muzila, odnosno do Vallelunge i Štinjana, uz izuzetak dijela luke i brodogradilišta.


Podijeli: Facebook Twiter