Ne obnavljajte ružnu ogradu na Valkanama!


Tijekom zadnje južine veliki valovi su uništili dio ograde objekta uz samu obalu podno teniskih terena na Valkanama, nakon čega su se oglasili ugledni pulski arhitekti i ljubitelji šetališta Lungomare, koji apeliraju na gradsku vlast da ne obnavlja više to "ruglo od ograde" koje je zaklanjalo pogled na more.

Od gradskog pročelnika za komunalni sustav i imovinu Damira Prhata doznali smo da i on smatra da je ovo dobra prilika da se ta ograda, kao i cijeli taj dio kupališta, sada urede. Nadležna gradska služba bila je na kupalištu i utvrdila oštećenja.

- Grad Pula trebao bi skrbiti o tom dijelu koje se nalazi na pomorskom dobru. Međutim, dio je to koji ulazi u koncesiju cijelog kupališta Valkane koje je, odlukom Gradskog vijeća, dodijeljeno na 19 godina tvrtki Centar 2004.. Na tom je dijelu, prema Detaljnom planu uređenja, predviđena izgradnja jednog objekta. Istina je da je sama ograda bila neprimjereno napravljena i da je bila u sastavu objekta kojeg je koristila neka druga pravna osoba. Stoga je sadašnja situacija možda dobra da se uredi i napravi jedna ograda primjerenija kupalištu Valkane, rekao je pročelnik Prhat.

Upitan čija će to biti obveza, Grada Pule ili novog koncesionara, rekao je da ugovor o koncesiji još nije potpisan, bit će uskoro, pa će se tada i odlučiti tko će urediti taj dio kupališta. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ, snimio A. KANCELAR)


Podijeli: Facebook Twiter