Ne nasjedajte na Twilight igru na Faceu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ako vas je netko oznacio, odnosno stavio "tag" na vas u foto albumu prijatelja na Facebooku, ili ako ste vidjeli link koji promovira igru Twilight: Breaking Dawn, budite na oprezu!

Navedena igra, odnosno link na nju, vjerojatna je prijevara s ciljem hvatanja vaših osobnih podataka na Facebooku, a napravljena je tako da se sama širi tom društvenom mrežom, piše Mashable.com, a prenosi Dnevnik.hr.

Ako kliknete na link, dobit cete upit da pocnete igrati navedenu igru, no ako koristite Facebook HTTPS, prvo ce se od vas zatražiti da se prebacite na regularni Facebook, što bi mnogim korisnicima trebalo biti dovoljno upozorenje.

Ono što klikanje na taj link radi, jest da zapravo automatski daje "like" bez vaše dozvole te se na taj nacin pojavljuje na vašem zidu poruka i na taj nacin se širi dalje.

Ako nastavite dalje, od vas ce se tražiti da dopustite toj Facebook aplikaciji pristup vašem profilu te konacno, bit cete upitani za ispunjavanje upitnika u kojem su sadržana pitanja osobnog karaktera.

Ako ste slucajno nasjeli ovoj podvali, prvo obrišite sav spam vezen za nju sa svojeg zida poruka, a nakon toga u postavkama Facebooka poništite pravo pristupa toj aplikaciji. To bi problem trebalo riješiti, odnosno sprijeciti da se aplikacija širi putem vašeg profila.


Podijeli: Facebook Twiter