Ne može se za sve kriviti Zagreb

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Procelnik za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat izjavio je da je Grad još u travnju 2007. godine s Ministarstvom mora zakljucio ugovor o zajednickom financiranju projekta studentskog doma i restorana u Puli, cija vrijednost iznosi 5 milijuna kuna, no i dalje nije poznato tko je procijenio vrijednost zahvata", rekao je predsjednik kluba Nezavisne liste Plinija Cuccurina u Gradskom vijecu Bruno Nefat.

- Pitamo se za koji je dio posla pulski gradonacelnik Boris Miletic putem amandmana zatražio i ishodio 4,5 milijuna kuna u ovogodišnjem državnom proracunu, jer za procijenjeni iznos od 5 milijuna kuna za 2007. godinu ocito nije, rekao je Nefat.

Naglasio je da se Grad nalazi u velikim financijskim teškocama, ali i dodao da se za sve probleme ne može konstantno kriviti Zagreb. Tvrdi da je nužno rebalans proracuna svesti na 280 ili 300 milijuna kuna.

Nefat smatra da Grad treba odustati od daljnjeg zaduživanja radi izgradnje gradskog stadiona te da strateškom partneru Mihailu Šceglovu treba ponuditi preuzimanje vecinskog udjela u dionickom društvu u osnivanju, ali pod uvjetom da ono samo nastavi financiranje izgradnje stadiona i tako rastereti poslovanje Javne ustanove Pula sport.

- Zalažemo se za izdavanje gradskih obveznica radi dovršenja škole Veli Vrh umjesto klasicnog zaduživanja, s time da se dio projekta koji se odnosi na otvoreni bazen stavi u mirovanje. Treba smanjiti sve troškove reprezentacije, promidžbe i intelektualnih usluga. Takoder, treba ograniciti izvedbu druge faze Ulice Prekomorskih brigada na dva rotora sa spojevima na Šišansku i Medulinsku.

Po Nefatovim rijecima Grad u ovom trenutku potražuje cak 25 milijuna kuna, a medu najvecim dužnicima za komunalni doprinos su Uljanik Strojogradnja, Opca bolnica, Uljanik Opce usluge, i Uljanik Tesu. Kaže da je Grad s tvrtkom Glas Istre d.o.o. krajem prošle godine sklopio sporazum o obrocnom placanju duga u visini 4,4 milijuna kuna, što, dodao je, zbog aktualnih problema u Glasu Istre može ozbiljno štetiti gradskom proracunu.


Podijeli: Facebook Twiter