Ne kresati novac namijenjen mladima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradsko povjerenstvo za prevenciju poremecaja u ponašanju djece i mladih na sjednici u petak preporucilo je gradonacelniku Renatu Krulcicu da ne kreše novac namijenjen aktivnostima djece i mladih. Predsjednik povjerenstva Renato Kalac izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim prevencijskim programima i njihovim voditeljima.

Napomenuo je da bi trebalo razmisliti o prihvacanju kandidiranog programa županijskog Društva pedagoga tehnicke kulture kojim bi se ostvarila slobodna aktivnost koja ukljucuje aviomodelarstvo, raketarstvo i brodomodelarstvo. Ustvrdio je i da ce zbog recesije biti potrebna inventura gradskog društvenog sektora koji godišnje troši 1,8 milijuna kuna, što je za gradski proracun preveliko opterecenje.

Ranka Šepic iz gradskog društvenog odjela kazala je da se svake godine u proracunu planiraju dvije stavke koje ostaju neiskorištene: jedna se odnosi na slobodne aktivnosti ucenika tijekom školskih praznika, a druga na aktivnosti gradske udruge mladih.

Prihvacen je izvještaj pazinskog savjetovališta za brak i obitelj, koje osim Grada Pazina i Buzeta sufinanciraju opcine Cerovlje, Gracišce, Karojba, Tinjan, Lupoglav i Sveti Petar u Šumi. U prvom polugodištu pohodilo ga je 50 osoba, ponajviše zbog bracno-obiteljskih, adolescentskih i ovisnickih problema.


Podijeli: Facebook Twiter