Ne krecite na put bez zimske opreme

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog olujnog vjetra dionicom autoceste A6 Rijeka - Zagreb izmedu cvorova Delnice i Kikovica, u smjeru Rijeke, smiju voziti samo osobna vozila, dok u smjeru Zagreba promet tece nesmetano, izvjestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Na autocesti A1 izmedu vijadukta Božici i tunela Sv. Rok zbog jakih je udara bure brzina ogranicena na 60 km/h.

Dionicom Jadranske magistrale (D8) od Senja do Karlobaga i na dionici autoceste A7 Orehovica - Sveti Kuzam zabranjen je promet za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle), a na dionicama Jadranske magistrale (D8) od Bakra do Senja i od Karlobaga do Svete Marije Magdalene promet je zabranjen još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (II. skupina).

Kiša koje se smrzava u dodiru s tlom usporava promet mjestimice u sjeverozapadnom dijelu zemlje, Slavoniji, Gorskom kotaru i Lici. Kolnici su mokri i skliski od kiše u Dalmaciji.

Vozace HAK upozorava da održavaju sigurnosni razmak izmedu vozila te da na put ne krecu bez zimske opreme. Kroz tunel Ucku vozila ce se zbog radova veceras od 22 sata do 6 sati ujutro propuštati naizmjence, po 15 minuta, sa svake strane tunela.

Na granicnim prijelazima nema dužih cekanja. Trajekti plove redovito.


Podijeli: Facebook Twiter