Ne jenjavaju gužve u rovinjskoj policijskoj postaji

Red ispred ureda u rovinjskoj policijskoj postaji (N. O. R.)
Red ispred ureda u rovinjskoj policijskoj postaji (N. O. R.)

U uskim hodnicima Policijske postaje u Rovinju svakodnevno se tiska i strpljivo u redu za izradu dokumenata čeka barem 20-ak ljudi. I to za boljih dana. Za lošijih, red se proteže do ulaznih vrata, a nervoza prisutnih osjeća se u zraku. U rovinjskoj policiji tako je već godinama, a izrada dokumenata izgubljeno je jutro za građane.

Ponekad ljudima u redu i prekipi pa nastrada onaj koji je došao "samo nešto pitati" ili dostaviti zaboravljeni biljeg.

- Sreća da se nalazimo u policijskoj postaji pa se valjda nećemo potući, komentirao je za našeg posjeta stariji gospodin.

Dvije gospođe u uredima rade u petoj brzini, pa im se nema što zamjeriti. Postoji i smiješna strana priče, pa kada se stranka konačno i domogne ureda, a potreban joj je "još neki papir", službenica je zamoli da prijeđe u drugu prostoriju po to nešto što joj nedostaje. Ista službenica stranku dočeka u drugoj prostoriji. Po obavljenom poslu, obje se vrate u prvu.

Odlazak po dokumente u rovinjsku policijsku postaju cjelodnevni je i iscrpljujući posao, a stranka se može odlučiti kako će to obaviti: doći daleko prije početka radnog vremena (vele mi jučer u čekaonici da je najbolje doći oko 5.30 da biste u 8 sati bili među prvima u redu) ili se opskrbiti vodom, novinama, dvostrukom dozom strpljenja i zauzeti jednu od malobrojnih sjedalica te - čekati. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter