Ne izlazite dok zamagljuju protiv komaraca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zavod za javno zdravstvo Istarske županije nastavlja suzbijati komarce na podrucju Pule i opcine Ližnjan. Zamagljivanje protiv komaraca provest ce u vecernjim satima jer je to vrijeme njihove najvece aktivnosti, i to vec u utorak na podrucju naselja Šikici, Škatari, Valdebek i Jadreški te u srijedu u naseljima Padulj, Paganor, Veruda i Monte Zaro.

U slucaju kiše vrijeme tretiranja komaraca pomaknut ce se za jedan dan. Iz Zavoda mole pcelare, ako imaju pcele u tim naseljima, da ih navecer zatvore.

Insekticid korišten pri suzbijanju odraslih komaraca je na osnovi piretroida, niske otrovnosti za toplokrvne organizme, ali se gradani mole da se u vrijeme zamagljivanja ne zadržavaju na vanjskim površinama da bi djelatnici Zavoda mogli nesmetano raditi.

Zamagljivanju prethode tretmani legla komaraca pa bi stanovnici koji imaju legla u svojim vrtovima i okucnicama, poput bacvi, kada, automobilskih guma, plovila i drugih, trebali nazvati Zavod da bi strucne ekipe izašle na teren i uništile licinke komaraca.


Podijeli: Facebook Twiter