Ne izlazim iz kuce, samo obilazim lijecnike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Dobro sam. Nisam baš sto posto bolje, ali dobro sam. Možda sam se oporavio oko 40 posto. Još ne izlazim iz kuce. Samo obilazim lijecnike. Stalno ih obilazim, zapravo. Nema nikakvih novosti, barem koliko ja znam, o uhicenju osobe koja je u mene pucala", rekao nam je u kratkom telefonskom razgovoru Denis Matoševic iz Fuškulina, zaštitar koji je u kolovozu teško ranjen u pljacki Istarske kreditne banke u Porecu.

Podsjetimo, posljednjeg dana kolovoza oko 12.30 sati nepoznati je muškarac pokušao opljackati poslovnicu IKB-a u Porecu. U svojoj nakani nije uspio, zapravo u prvom mahu nije uspio pronaci ni pravi ulaz u banku, no zato je pucao u zaštitara Denisa Matoševica koji se nalazio u holu u kojem se nalazi ulaz u banku. Matoševica je razbojnik, koji je bio naoružan pištoljem, a nosio je šiltericu i maramu preko usta, pitao gdje je banka, a kad mu je ovaj rekao da ondje nema banke, bez razmišljanja je pucao u njega.

Sam Matoševic nam je još kad smo ga posjetili u bolnici kazao da mu se cini da je rijec o osobi u šezdesetim godinama, mršavoj i blijede puti. Istaknuo je da je pištolj koji je nosio razbojnik bio vec ranije repetiran, jer ga ovaj nije repetirao kad je pucao u njega.

Nakon što je razbojnik upucao Matoševica, našao je ulaz i ušao u banku, no nije imao srece. Iz nje nije uspio ukrasti niti kune. Zanimljivo je, kako nam je ispricao Matoševic, da se potom razbojnik vratio do mjesta na kojem ga je upucao. Na srecu, Matoševic se rukama vukao po tlu i na koncu se sakrio iza vrata poslovnice jednog osiguranja. I sam se pita što je razbojnik u povratku od njega htio. Je li htio vidjeti u kakvom je stanju ili je pak bio spreman pociniti još vecu ludost i možda opet zapucati?

Samo 24 sata i 45 minuta nakon pljacke u Porecu, sljedeceg dana, 1. rujna oko 13.15 sati opljackana je poslovnica OTP banke u Kanfanaru. Modus operandi bio je slican kao i u Porecu, a prema snimkama nadzornih kamera banke (koje su i u IKB-u i u OTP-u loše kvalitete, op. a.) može se zakljuciti da je rijec o istom pljackašu. Možda je i rijec o dvojcu koji možda zajedno operira. U kanfanarskom slucaju razbojnik je imao više srece. Razoružao je zaštitara i sa sobom odnio manji iznos. Na srecu, u toj pljacki nije bilo ozlijedenih.

Kako smo neslužbeno saznali, istarska policija raspolaže konkretnijom informacijom odnosno opisom osobe za koju sumnja da je sudjelovala u pljacki u Porecu, no još joj nije ušla u trag. (Srecko PERŠIC)


Podijeli: Facebook Twiter