Ne idemo niz dlaku IDS-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uzdrmani nedavnim izlaskom iz stranke istaknute clanice Snježane Mekote, nositeljice liste SDP-a za gradsko vijece na proteklim izborima, porecki socijaldemokrati u cetvrtak su najavili da zbijaju redove te krecu prema novim izazovima na lokalnoj politickoj sceni.

Po rijecima predsjednika Arduina Matoševica, gradski SDP radit ce na organizacijskom jacanju te pomladivanju i edukaciji clanstva, ostajuci pri svojim nacelima timskog rada, otvorenosti i demokraticnosti.

- Zalagat cu se za prepoznatljivo vodenje, necu nasjedati na provokacije, ni dopuštati da se politika gradske organizacije vodi iz oštarije, najavio je Matoševic.

Tajnik Lino Dobrila rekao je da ce se aktivnosti ogledati kroz rad u vijecu, organizaciju tribina i okruglih stolova te redovite konferencije za novinare, na kojima ce reagirati na aktualne probleme u gradu. U tijeku je i osnivanje radnih tijela koja bi trebala pospješiti redovni rad ogranka.

- Uspostavit cemo dežurstva u našim prostorijama dvaput tjedno, no gradani nam se mogu obracati i izvan toga. Vjerujem da nitko od nas nikada nije odbio saslušati gradane koji su se javili s nekim problemom, rekao je Matoševic.

Nije se složio s primjedbama novinara kako se, u svjetlu Mekotinog izlaska iz stranke, stjece dojam da SDP sve više ide niz dlaku vladajucem IDS-u i time propušta biti jedina kvalitetna opozicija u Porecu.

Po njegovim, ali i rijecima potpredsjednika organizacije Darka Saftica, SDP se u proteklom mandatu doista nastojao profilirati kao konstruktivna opozicija IDS-u, no biraci to nisu prepoznali. SDP je dobio 11 posto glasova i svega dva mjesta u Gradskom vijecu (trece im je izmaklo za 60-ak glasova, op.a.).

Matoševic smatra da premocna pobjeda IDS-a pokazuje da biraci ocito drže da ta stranka dobro vodi grad.

- Kritizirali smo i ostavili dojam da smo uvijek negativni. Na kraju smo cak ispali protivnici razvoja i napretka. Zato smo u ovom mandatu odlucili promijeniti strategiju i ici pozitivnim pristupom, sve kako bismo najbolje proveli svoj program, rekao je Saftic.


Podijeli: Facebook Twiter