"Ne damo naše autoceste" ne sumnjaju u uspjeh


Predstavnici koordinacije inicijative "Ne damo naše autoceste" obišli su Pazin gdje su održali konferenciju za novinare na kojoj su istakli da ne sumnjaju u uspjeh inicijative.

- Nakon četiri dana prikupljanja imali smo preko 160 tisuća potpisa koji su nam stigli uglavnom iz većih gradova, međutim, postoji puno manjih naselja iz kojih još nemamo rezultate. Otvaramo sve više štandova i gradova što znači da imamo sve veću pokrivenost, kazao je koordinator inicijative i predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata Mijat Stanić. Hoće li im to biti dovoljno?

"Ne mislimo se natezat oko broja potpisa, 450 tisuća potpisa nama nije teško dostižan broj. Postavili smo si daleko viši cilj, a to je jedan potpis više nego što je koalicija dobila glasova na izborima, dakle preko 900 tisuća. Vjerujem da ćemo i u tome uspjeti", nastavio je Stanić koji smatra da visoko postavljena ljestvica motivira. Dodatnu garanciju uspjeha akcije jamči široka organizacijska fronta - sedam organizacija civilnog društva i sedam sindikata, što dosad nikad nije bio slučaj.

- Imamo već dosta potpisa visokorangiranih političara i lijevog i desnog spektra što znači da ni unutar samog SDP-a ne postoji konsenzus. Protiv monetizacije je Zlatko Komadina, bivši ministar prometa u ovoj Vladi, dok koalicijski partneri SDP-a već prave jedan korak unazad kazavši da bi trebalo poslušati što narod govori. I sam je predsjednik Ivo Josipović izjavio da nema dovoljno informacija o monetizaciji.

Po zadnjim vijestima on to provjerava. Vjerujem da će koristiti neovisne izvore, a ne navijače, pa ga očekujemo na našem štandu negdje potkraj idućeg tjedna. Tamo gdje je narod očekujem da bude i predsjednik države, poentirao je Stanić. Građane Istre je podsjetio da još uvijek nemaju dovršenu autocestu upravo zbog netransparentnog i krajnje štetnog ugovora potpisanog s koncesionarom Bina Istrom. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter