Ne da im se: Vladin Twitter ima 6 postova dnevno

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Neuobičajen incident obilježio je danas rad Vlade – na Twitteru je netko od Vladinih zaposlenika u jutarnjim satima, upravo dok je zasjedala Vlada, napisao post: "neda mi se". Naravno, post je na Vladinu Twitteru stajao svega nekoliko minuta i izbrisan je, ali je netko u međuvremenu stigao snimiti screenshot te je "neda mi se" postao hit dana. 

Osim što je gramatički neispravan, tvit je izazvao opći interes na portalima i društvenim mrežama jer se, naravno, postavilo pitanje kome se "ne da" i zašto, a vrlo brzo istim je kanalom stigla i isprika iz Vlade, te informacija te se traži osoba odgovorna za taj incident.

– Ispričavamo se na jutrošnjem tvitu koji ne predstavlja stav našeg Odjela, a pogotovo ne Vlade. Istražujemo zašto se to dogodilo – objavili su iz Vlade. 

Inače, Vladin Twitter profil bio se našao na visokom trećem mjestu u svijetu po aktivnosti jer je znao imati i po 50 tvitova dnevno, no otkako je kabinet premijera napustila većina starih kadrova za online komunikaciju, i profil je manje aktivan, te sad ima u prosjeku šest postova dnevno. 

Tijekom dana na Vladinom Twitteru objavljeno je i da "tražena roba" jutarnji tvit nije kreiran ni poslan iz Odjela za online, iz čega se može zaključiti da je stranica možda bila hakirana. (T. TOMIČIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter