Ne bih mogla živjeti u Americi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Tek kada duže nisi kuci, shvatiš koliko ti zapravo nedostaje dom; skužiš da si jedino tu - doma", veli Franka Batelic, 20-godišnja pjevacica iz Rapca, nakon povratka sa školovanja na uglednom Berklee College of Music u Bostonu, gdje je završila dva semestra studija pjevanja i aranžiranja.

O americkim iskustvima, nastavku pjevacke karijere i nekim novim izazovima sa svojedobnom pobjednicom televizijskih showova "Showtime" i "Ples sa zvijezdama" razgovarali smo na rabackoj rivi uz duuugu kavu koja joj je, priznaje, toliko falila tamo preko oceana.

- Što ti je u Americi najviše nedostajalo?

- Hrana - pocela sam si, na iznenadenje roditelja, svaki dan kuhati s cimerom Francuzom. Falila mi je, naravno, i obitelj, miris mora, moje macke... i to nešto naše balkansko, humor i opuštenost. Ne bih mogla živjeti u Americi. Europljani se ondje teško priviknu jer Amerikanci nisu toliko prisni: žive za sebe, totalno individualno, idu preko leševa da bi nešto postigli, a mi živimo za kolektiv.





- Koliko ostaješ i što planiraš za to vrijeme?

- Dva dana odmora dosta mi je da napunim baterije, zapuše taj neki vjetar i tjera me na akciju. U Zagrebu imam koncert 15. lipnja za Indexov rodendan na glavnom trgu. Željela bih u studio s mojim producentom Borisom ?urdevicem, oprobati se malo i u produkciji, jer ipak to studiram. Ocekuje me radno ljeto.

- Predstoji ti i odluciti gdje ceš nastaviti školovanje?

- Upisala sam dva fakulteta - i godinu na Berkleeju, za svaki slucaj, i pravo u Zagrebu. Imam vremena za odvagnuti. Zasad ostajem ovdje tri mjeseca. U Ameriku cu se definitivno vratiti jednom, nastaviti inace cetverogodišnji studij, završiti barem još dva-tri semestra. To želim radi sebe, a ne zbog toga da dobijem diplomu.

- Možemo li ovog ljeta ocekivati tvoj diskografski prvijenac? Kakve ce ga pjesme obilježiti?

- Album mi je skoro gotov. Nisam željela žuriti i izbaciti ga pod svaku cijenu. Prethodit ce mu singl "San" koji sam još lani snimila s Borisom ?urdevicem. Zgotovila sam moje tri-cetiri pjesme, balade i electronic-dance, no malo drukcije od dosadašnjih. (Razgovarao Igor RADIC)

CIJELI RAZGOVOR U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter