Ne bih imao ništa protiv da zabijem i za 101. pobjedu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istra 1961 napokon je upisala stotu prvoligašku pobjedu. Slavljem protiv Slaven Belupa "zeleno-žuti" su postali 13. član "kluba sto" od 40 klubova koji su, barem jednu sezonu, bili dijelom najjačeg razreda hrvatskog nogometa. Protegnulo se iščekivanje "stotke", šampanjac koji je u niskom startu čekao da bude ispijen dugo se hladio jer Dinamo, Osijek, Rijeka, Lokomotiva, Inter, Cibalia i Hajduk nisu željeli da budu statisti u pulskom slavlju, no onda su na "Drosinu" stigli "farmaceuti" i boca je napokon mogla biti otvorena.

Minutu prije odlaska na odmor Ed Kevin Kokorović ubacio je iz slobodnog udarca u kazneni prostor, Nikola Katić je uspio dobiti zračni dvoboj s Joaom Escovalom, no umjesto da raščisti opasnost, glavom je idealno spustio loptu za Kenana Hadžića koji ju je primirio prsima, pogledao gdje se nalazi gostujući čuvar mreže i onda je, manirom iskusnog centarfora, mirno smjestio iza njegovih leđa.

- Jedino što sam prije utakmice želio je da napokon osvojimo tri boda, nije mi bilo ni na kraj pameti da ću ja zabiti pobjednički gol i presretan sam, stvarno ne mogu opisati taj osjećaj nakon postignutog pogotka - zborio je jučer, nakon prospavane noći ili barem pokušaja da se "ulovi" malo sna, Kenan Hadžić. - Previše se uzbuđenja nakupilo u meni da bih mogao spavati. Legao sam nedugo nakon što sam došao kući, uspio zaspati, ali probudio sam se već u ranim jutarnjim satima i dalje nije išlo. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter