Ne bi me zacudilo da me privedu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nadam se da ova situacija nece ici u smjeru mog privodenja, ali s obzirom na to da se u politici svašta dogada - ne iskljucujem ni tu mogucnost, ustvrdio je rijecki gradonacelnik Vojko Obersnel gostujuci u HRT-ovoj emisiji "Nedjeljom u 2".

Kaznenu prijavu koju je protiv njega podnijela policija Obersnel, rekao je, doživljava iskljucivo kao dio politike, a cudnima je nazvao i kaznene prijave protiv drugih clanova Predsjedništva SDP-a - Zvonimira Mršica i Tonina Picule.

- Malo je cudno da policija u roku od mjesec dana podnosi kaznene prijave protiv trojice clanova Predsjedništva SDP-a. Cini mi se da se javnosti želi poslati poruka da smo svi isti. Nismo svi isti, niti cemo ikad biti, istaknuo je rijecki gradonacelnik.

Na pitanje slaže li se s tezom Slavka Linica da je za podnošenje kaznenih prijava protiv SDP-ovaca odgovorna premijerka Jadranka Kosor, Obersnel je odgovorio da u vecem dijelu tu tvrdnju smatra tocnom.

Osvrnuvši se na Linicevu izjavu da se povlaci u zavjetrinu, Obersnel je rekao da ne misli da se njegov stranacki kolega kani povuci iz politike.

Što se predmetnog slucaja rijeckih tržnica tice, gradonacelnik je istaknuo da je Grad ulagao zbog javnog dobra, a ne zbog koristi privatnog poduzetnika.

Na njegovoj meti još jednom se našao ravnatelj policije Oliver Grbic, ali i premijerka.

- Grbic je do 2000. godine bio nacelnik sektora za suzbijanje gospodarskog kriminaliteta, kasnije je avansirao, i sve to vrijeme njemu ništa nije bilo sumnjivo, podsjetio je Obersnel.

Govoreci o aktualnoj premijerki, Obersnel je podsjetio da je ona pet i pol godina bila potpredsjednica u Vladi Ive Sanadera te mu je, rekao je, cudno da u HDZ-u danas nitko ne zna što se dogadalo u proteklih šest godina.


Podijeli: Facebook Twiter