NBA liga: Dan drafta i transfera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dan u kojem se s nestrpljenjem iščekivao ishod ovogodišnjeg drafta u NBA ligi pretvorio se u dan velikih transfera. Prvi veliki posao u pauzi između dvije sezone napravili su Brooklyn Netsi i Boston Celticsi. Nakon odlaska trenera Doca Riversa u LA Clipperse u Bostonu su nastavili "čistiti" momčad koja je donijela posljednji naslov.

Veterani Kevin Garnett, Paul Pierce i Jason Terry pojačali su Netse koje će u novoj sezoni voditi netom igrački umirovljeni Jason Kidd i koji će s njima i prošlogodišnjim zvijezdama Brookom Lopezom, Deronom Williamsom i Joeom Johnsonom odmah nastojati napasti naslov budući da ruski vlasnik Netsa Mihail Prohorov sigurno nije odlučio plaćati "luxury tax" od 80 milijuna dolara tek tako.

U Bostonu su pak odlučili napraviti rez i novu momčad graditi oko playa Rajona Ronda koji je zbog ozljede propustio veći dio prošle sezone.

Tako je u drugi plan pao draft koji je donio mnogo iznenađenja. Kao prvi pick na draftu Cleveland je izabrao Kanađanina Anthonyja Bennetta, dok je očekivani prvi pick centar Nerlen Noel izabran tek kao šesti od New Orleansa i odmah zamijenjen u Philadelphiju za All star playa Jruea Holidaya.

Kao drugi pick Orlando je uzeo beka šutera Victora Oladipa, a Washington je kao trećeg izabrao krilo Otta Portera. (R. C.)


Podijeli: Facebook Twiter