Naziru se konture akvaparka kod Poreča

Neki tobogani su već postavljeni
Neki tobogani su već postavljeni

Na gradilištu vodenog parka Aquacolors koji niče na lokalitetu Mornarica, dva kilometra južno od Poreča, radovi se odvijaju punom parom, trenutno na terenu radi šezdesetak ljudi, a od jeseni do sada napravljen je već veliki dio posla na izgradnji ovog objekta.

Doznali smo to prilikom jučerašnjeg obilaska gradilišta velikog akvaparka koji se proteže na 7,5 hektara, uz samu cestu prema Vrsaru i skretanja za Mugebu. Na gradilištu, s kojeg puca prekrasan pogled na okolne vinograde i prirodu, već se vide postavljene konstrukcije akvagana, parkiralište i konture sadržaja zabavnih vodenih atrakcija.

- Pri kraju prošle godine napravili smo tehnički pregled za prvu fazu, odnosno parkiralište s 500 parkirnih mjesta za osobna vozila i 13 za autobuse. Prije božićnih blagdana napravili smo i postavili drugu veliku strojarnicu za filtraciju i tehnologiju za valove u velikom bazenu i lijenoj rijeci, tzv. lazy river.

Montirali smo i pet atrakcija u dva dijela i svatko tko prolazi kraj gradilišta već sa ceste može vidjeti u zraku plastične dijelove atrakcija, poput Looping Rocketa, Multislidea, Free falla i Body slidea. Montirali smo i uređaj za pročišćavanje vode te položili cijevi za razvod vode i kanalizaciju.

Trenutno radimo na punom gazu u lijenoj rijeci i za sada imamo napravljeno polovicu rijeke. Tu se nalazi i jedanaest strojarnica koje će služiti za pogon vode u rijeci, a trenutno završavamo s gradnjom pete strojarnice, kaže Jaroslav Krucky, projekt menadžer Aquacolorsa iz češke tvrtke Signum, investitora ovog projekta vrijednog oko 25 milijuna eura.

Početkom idućeg mjeseca planiraju početi s montažom uređaja u okvire velikih strojarnica. Za nekoliko tjedana počet će s trećom fazom, gradnjom ulazne zgrade i ugostiteljskog objekta s prodavaonicama na ulazu u park. Već se počelo s pripremom terena za gradnju, kao i pripremom staza u nekim dijelova unutar parka. (V. HABEREITER; snimila J. PREKALJ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter