Nazire se novi ustroj Uljanik grupe

Od rujna intenzivnije i "papirnato" sređivanje integracije (Arhiva/N. LAZAREVIĆ)
Od rujna intenzivnije i "papirnato" sređivanje integracije (Arhiva/N. LAZAREVIĆ)

Počinju se nazirati prve konture novog ustroja unutar Uljanik grupe. S njihove službene stranice, ali i iz sudskog registra, može se iščitati da će jedna od dviju tvrtki u kojoj se planiraju objediniti zajedničke službe dvaju brodogradilišta biti Uljanik-Brodograđevni projekti d.o.o. 

Za direktora ovog društva za prodaju, projektiranje, konstrukciju, nabavu i planiranje nedavno je imenovan uljanikovac Silvan Kranjc, a u peteročlanom NO-u  nalazi se i prvi trećemajac Edi Kučan, kao zamjenik predsjednika NO-a. Radi se o početku procesa u kojem su veći i ozbiljniji potezi najavljeni za rujan, nakon što se još odrade sve potrebne formalnosti oko poslovne integracije,  pripajanja "3. maja" Puljanima. 

Ovaj je tjedan u "3. maju", kako doznajemo, održan jedan u nizu  sastanaka između vodstva ova dva škvera, a jučer su se sa svojom Upravom sastali i članovi trećemajskog Radničkog vijeća. Jedna od tema, prenio nam je predsjednik RV-a Juraj Šoljić, bila je i dostava podataka o zaposlenicima "3. maja" novom vlasniku iz Pule.

Podsjetimo, na potpisivanju kupoprodajnog ugovora čelni ljudi Uljanika najavili su da će, uz integraciju informatičkih sustava u oba brodogradilišta kao svoj prvi konkretni potez, tijekom ljetnih mjeseci napraviti i dubinsku analizu zaposleničke strukture i organizacije unutar "3. maja", a sve u cilju novog kadrovskog preustroja s kojim se planira krenuti s prvim danima jeseni.

Sigurno je da će se u ovom procesu iskristalizirati i lista viška zaposlenih u riječkom brodogradilištu. Dosad se uvijek okvirno spominjalo da će se najvjerojatnije raditi o oko 400 "prekobrojnih" trećemajaca, ali to može biti i više s obzirom na to da je u obvezi Uljanika, što se ispostavilo kod potpisivanja kupoprodajnog ugovora 28. lipnja u Rijeci, zadržati najmanje 1.100 od današnjih 1.759 zaposlenih u riječkom škveru. (O. ANTEŠIĆ/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter