Navijacima zasad zabranjeni odlasci na utakmice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prekršajni sud u Otoccu protekla je dva dana imao pune ruke posla s procesuiranjem sudionika krvavog navijackog sukoba što se u nedjelju oko 16 sati zbio kod odmorišta Brinje istok na Dalmatini, no konacna presuda još nije donesena.

Od stotinjak "navijaca" Torcide i BBB-a koji su sudjelovali u masovnom sukobu u kojem su korišteni palice i kamenje, optužni prijedlozi podnijeti su protiv 51. Ispitan nije samo Zagrepcanin Marko Vukicevic (25), koji se u sušackoj bolnici oporavlja od frakture lubanje koju mu je kamenom priskrbio nepoznati torcidaš.

- Svi uhiceni su pušteni na slobodu, a optužnim prijedlozima obuhvaceno je 30 navijaca splitskog te 21 navijac zagrebackog kluba, medu kojima su bila i dva maloljetnika, ispitana u prisutnosti socijalne radnice. Dokazni postupak još uvijek nije u cijelosti proveden, a za sada je, temeljem Zakona o sprecavanju nereda na sportskim natjecanjima, svima izrecena mjera zabrane prisustvovanja utakmicama Dinama ili Hajduka, ovisno tko je iz koje navijacke skupine. Ta mjera opreza ne ovisi o pravomocnosti presude i stupa na snagu odmah, a na taj nacin barem smo sprijecili da utakmicama svog kluba izlože riziku sebe ili druge, objasnila je Ljiljana Popovic Crnic, predsjednica Prekršajnog suda u Otoccu.


Podijeli: Facebook Twiter