Navijaci prekinuli press konferenciju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Uprave NK “Karlovac“ Stjepan Turkovic predstavio je danas na tiskovnoj konferenciji novog glavnog trenera Kluba Srecka Lušica te zamolio javnost i navijace za" mir", jer, kako je kazao Klub vec šezdeset dana živi u potpuno šizofrenoj situaciji. "Trenutno Klub bilježi minus od 11 milijuna kuna u što su ukljuceni i preneseni gubici iz prethodne dvije godine", kazao je Turkovic.

Trener Lušic, koji je zamijenio Igora Pamica s kojim je klub u srijedu raskinuo ugovor, odradio je danas prvi trening i kazao da medu igracima ne vlada dobro psihicko stanje. "To su sve karakterni igraci i profesionalci koji znaju da moraju odraditi svaku zaradenu kunu, a ja sam vec zapoceo trenažni postupak i razgovarao s igracima na koje racunam u nastavku sezone", kazao je Lušic i najavio da ce u nekoliko narednih ce nekoliko dana odabrati svog pomocnika.

Nakon nekoliko minuta od pocetka tiskovne konferencije u prostoriju za sastanke upali su navijaci „Gademzi“, koji su danas na tri lokacije u Karlovcu sakupili oko sedamsto potpisa za peticiju za smjenu Turkovica, te najavili nastavak akcije prikupljanja potpisa. Turkovic je prekinuo tiskovnu konferenciju i zaprijetio pozivom policije na što su navijaci otišli, ali se situacija nije potpuno smirila jer i dio novinara nije skrivao da su i oni protiv politike Kluba koju vodi Turkovic.

On je govoreci o razlozima raskida s Pamicem kazao da Pamic nije htio otvoriti obrt i potpisati s klubom jedan ugovor za naplatu svojih potraživanja, vec je imao dva ugovora, Ugovor o radu kao zaposlenik i Ugovor o djelu, što je protuzakonito.

"S takvim ugovorima za neto primanja od 50.000 kuna mjesecno Pamic nas košta 115.411,66 kuna, a da je prihvatio otvaranje obrta koštao bi nas za ista neto primanja 62.000 kuna. Ja ne želim da se i daje nanosi šteta klubu, a i protuzakonito je da netko u tvrtki u kojoj je zaposlen prima i prihod s osnove ugovora o djelu", kazao je Turkovic i naglasio da se on samo bori za opstanak Kluba.

Na pitanje novinara tko je sklopio takve nezakonite ugovore i hoce li on za to podnijeti kaznenu prijavu, Turkovic je odgovorio da su ti ugovori na snazi prije njegovog dolaska i kazao da nece prijavljivati bivšu Upravu, ali je novinarima pokazao fotografiju ugovora na kojoj se jasno vidi da je ugovore s Pamicem sklopio bivši predsjednik Kluba Zoran Sabljaric i to 2009. na neto iznos od 35.000 kuna, te 2010. godine za opstanak u 1. HNL ligi na još 15.000 kuna mjesecno.

Turkovic je kazao da Pamica smatra uspješnim trenerom, ali je ponovno javno zatražio da se testira na droge, te kazao da je policiji prijavio prijetnje jer je Pamic dva puta prijetio da ce ubiti njega i njegovu djecu. "Postalo je neodrživo raditi s Pamicem jer se stavljao ispred i Uprave i Skupštine Kluba, a nije htio otvoriti ni obrt da bi se njegova primanja uskladila sa zakonom", kazao je Turkovic.

Pamic je danas promatrao trening, a nakon njega je u ugostiteljskom objektu na stadionu kazao da nije dorastao Vukelicu i Turkovicu. "Uspjeh prelaska Kluba iz trece u prvu ligu u cetiri godine bila je samo sreca. Nisam ogorcen ali ne mogu raditi s marionetom i prvom violinom Branka Vukelica", izjavio je za Hinu Pamic.


Podijeli: Facebook Twiter