Navijači na obradi u Puli i Splitu


Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić je izjavio da su do sada identificirana 32 izgrednika tijekom nogometne utakmice na Euru 2016 između Hrvatske i Češke. Pojašnjavajući navedeno kazao je da je 18 ljudi već u tretmanu, i to dio u Puli, a najviše u Splitu. Svi će biti tretirani u odnosu na ono što su radili u Francuskoj. Također, na pitanje o novim neredima tijekom utakmice sa Portugalom, je kazao da se ne boji i da će učiniti sve da se neredi spriječe.

Upitali smo PU istarsku o navodima ministra Orepića, no uputili su nas na Ministarstvo unutarnjih poslova u Zagreb, budući da su izvidi na razini Pule tajni. U MUP-u u Zagrebu dobili smo Marinu Mandić iz ureda za odnose s javnošću, koja nam je ponovila da su izvidi tajni i da policija radi sve što je u njezinoj nadležnosti. Mandić nam nije mogla niti kazati koliko je od tih 18 osoba na obradi u Puli i pod kojim okolnostima.

Podsjetimo da je tijekom utakmice Hrvatske i Češke manja skupina huligana bacila oko desetak baklji i topovskih udara na teren radi čega je utakmica prekinuta. Nakon utakmice UEFA je kaznila Hrvatsku sa 100 tisuća eura zbog nereda. Javnost je revoltirana tim huliganskim činom, a na društvenim mrežama je nakon utakmice osvanuo veliki broj fotografija sa huliganima i njihovim imenima. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter