Navijac Uniteda želi sprijeciti širenje Cityja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Navijac Manchester Uniteda prodajom 5.000 parcela svoje zemlje namjerava blokirati pokušaje gradskog rivala Manchester Cityja da na njoj izgradi 100 milijuna funti vrijedan trening kompleks.

Poslovni covjek Shaun O'Brien podijelio je zemljište, na kojoj je bila njegova prevoznicka tvrtka OB Trucks u blizini Cityjevog stadiona Etihada, u cestice za prodaju kako bi onemogucio odluku gradskog vijeca da mu oduzme nekretninu zbog javnog interesa.

O'Brien parcele prodaje po 250 funti preko web stranice "Unite Against the City" i nudi ih svakom "žestokom navijacu Redsa ili bilo kome tko jako suosjeca s ovom borbom Davida i Golijata ", a kako bi naveo klub da pregovara individualno i pošteno za svaki dio zemlje.

Cilj ove njegove kampanje je "sprecavanje pokušaja Manchester Cityja da zauzme zemlju u Eastlandsu, Manchester, kako bi proširio svoju nogometnu dominaciju", napisao je O'Brien na svojoj web stranici.

Lokalni list "Manchester Evening News" piše da je O'Brien odbio ponudu Cityja vrijednu milijun funti za zemlju te ga je tako "zakocio" u namjeri izgradnje sportskog kompleksa blizu svog stadiona.

Manchestersko gradsko vijece je izdalo naredbu o obaveznoj prodaji kako bi se prisililo O'Briena da proda zemlju pod tržišnoj vrijednosti.

Manchester City se smatra najbogatijim nogometnim klubom na svijetu nakon što ga je prije tri godine kupio Šeik Mansour bin Zajed Al Nahjan iz Abu Dabija.


Podijeli: Facebook Twiter