Navigator najbolji, Slovenci nokautirali suca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Momcad "Egoista" iz Kopra iskljucena je iz natjecanja na 3. medunarodnom malonogometnom turniru "Histria" koji je u nedjelju okoncan u Oprtlju jer su u utakmici za plasman u polufinale izazvali težak incident kada je igrac toga kluba Slaven Radiškovic, inace reprezentativac Slovenije, nokautirao suca Igora Rajka iz Kringe.

Naime, igrajuci s momcadi "Kvarner" iz Matulja utakmica je završila 4:4 pa se igralo po sistemu da svake minute po jedan igrac iz obje momcadi napušta teren. Kada su ostali dva na dva, sudac Igor Rajko okvalificirao je jedan prekršaj kao težak i dodijelio crveni karton igracu "Egoista". Nastala je zbrka i uvjeravanje, a kada su igraci iz Kopra culi da nije trebao biti dodijeljen crveni karton, reagirali su vandalskim potezom - nokautiranjem suca. Kasnije su zaustavljeni na granicnom prijelazu Kaštel i policija ih je odvela na obradu u PP Buje kamo je kasnije otišao i sudac dati svoju izjavu.

Inace, pobjednik turnira je pulski "Navigator" (na slici) koji je u finalu pobijedio "Kvarner" iz Matulja sa 6:4. Momcad "Histria" iz Oprtlja osvojila je trece mjesto nakon pobjede nad "Casino Hotelom" iz Poreca 7:4.

Za najboljeg igraca proglašen je igrac "Navigatora" Valter Cetina, najbolji strijelac je Matej Kucinic sa 19 golova (Kvarner), za najboljeg golmana proglašen je 14-godišnji Enis Spreco (Histria) dok je nagradu za "fair-play" odnijela momcad "Krasice" iz istoimenog mjesta.


Podijeli: Facebook Twiter