NATO povukao sve zaposlenike iz Kabula

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

NATO je u subotu povukao sve zaposlenike u ministarstvima u Kabulu jer su u subotnjem napadu na ministarstvo unutrašnjih poslova ubijena dvojica Zapadnjaka, kaže se u NATO-ovu priopcenju.

Dvojica Amerikanaca, pukovnik i bojnik americke vojske, ubijena su u dobro zabarikadiranoj zgradi ministarstva unutrašnjih poslova u glavnome gradu Afganistana.

"Zbog ocite potrebe zaštite poduzeo sam hitnu mjeru povlacenja osoblja ISAF-a u ministarstvima u Kabulu i oko njega", kaže se u priopcenju glavnoga NATO-ova zapovjednika u Afganistanu generala Johna Allena.

Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je priopcenje u kojem se kaže da su dvojica "stranih partnera" ubijena, ali još se ne zna tko ih je ubio.

Televizija Tolo TV objavila je da su ubijena dvojica "stranih savjetnika". Ministarstvo je zatvoreno i nitko ne smije ni uci ni izaci, objavile su snage sigurnosti.

Afganistanski talibani preuzeli su odgovornost za ubojstvo dvojice Amerikanaca. Objavili su da je rijec o osveti za spaljivanje Kurana u NATO-ovoj bazi u Afganistanu. To je spaljivanje izazvalo niz prosvjeda po cijeloj zemlji, a americki se predsjednik Barack Obama vec ispricao afganistanskome predsjedniku Hamidu Karzaiju.


Podijeli: Facebook Twiter