NATO po danu izveo napad na Tripoli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

NATO-ovi zrakoplovi u nocnom su napadu uništili stražarnice na zgradi Moamera Gadafija u Tripoliju, a onda je NATO izveo i napad danju, što je rijetkost, i tako pojacao pritisak na Gadafija da odstupi, objavio je jedan NATO-ov dužnosnik u subotu.

"Avioni RAF-a Typhooni, zajedno s drugim NATO-ovim zrakoplovima, sinoc su srušili stražarske kule uzduž zidova kompleksa Bab al-Azizije pukovnika Gadafija u središtu Tripolija", rekao je general-bojnik John Lorimer, glasnogovornik britanske vojske.

"Sinocna akcija poslala je snažnu poruku vodstvu režima i onima koji sudjeluju u Gadafijevim napadima na civile da ih visoki zidovi više ne skrivaju od libijskoga naroda", dodao je.

Iza petog uzastopnog nocnog napada izveden je i dnevni napad nakon kojega se s podrucja oko Gadafijeve zgrade dizao dim.

Snažna je eksplozija potresla Tripoli tijekom prijepodneva po srednjoeuropskom vremenu, ali još se ne zna o cemu je rijec.

Glasnogovornik NATO-a rekao je da je dnevnim napadom gadano "skladište vozila 600 do 800 metara istocno od Gadafijeva tzv. šatorskog privatnog prostora. To nije dio glavnoga Gadafijeva kompleksa", dodaje se u priopcenju. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter