NATO nece intervenirati u Siriji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

NATO ne namjerava intervenirati u Siriji kao što je to ucinio u Libiji 2011. jer nema za to mandat Ujedinjenih naroda, izjavio je u petak u Ankari glavni tajnik Saveza Anders Fogh Rasmussen.

"Ne namjeramo intervenirati u Siriji", kazao je Rasmussen za tursku javnu televiziju TRT. Osudio je, medutim, represiju sirijskog režima nad prosvjednicima koji je stajao života više od 6.000 ljudi, uglavnom civila.

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy i britanski premijer David Cameron pozvali su u petak sirijsku oporbu da se ujedini kako bi joj medunarodna zajednica mogla pomoci da svrgne sirijskog predsjednika Bašara al-Asada.

"Necemo prihvatiti da diktator masakrira svoj narod, no revolucija se nece voditi izvana. Kao i u Tunisu, Egiptu i Libiji, ona se mora voditi iznutra", istaknuo je Sarkozy na konferenciji za novinare nakon francusko-britanskog sastanka na vrhu u Parizu. (Hina/AFP/Reuters)

Novinar NYT-a umro u Siriji
Anthony Shadid, novinar lista The New York Timesa, dvostruki dobitnik Pullitzerove nagrade, umro je u cetvrtak u Siriji gdje je boravio u tajnosti i pisao reportažu o sukobu u toj zemlji, a smrt je vjerojatno izazvana napadom astme. Anthony je umro kako je i živio, odlucan svjedociti o previranjima na Bliskom istoku i patnjama ljudi u represiji režima predsjednika Bašara al-Asada, napisala je direktorica lista Jill Abramson.


Podijeli: Facebook Twiter