NATO ne može potvrditi povlačenje ruskih vojnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

NATO je u utorak priopćio da "nema informacija" kojima bi mogao potvrditi da je Rusija povukla svoje postrojbe nagomilane uz ukrajinsku granicu, kao što je bilo izvijestilo rusko ministarstvo obrane.

- Vidjeli smo priopćenje ruskog ministarstva obrane. Zasad nemamo nikakvu informaciju koja govori o povlačenju ruskih vojnika s ukrajinske granice, istaknuo je jedan NATO-ov čelnik.

"I dalje pozivamo Rusiju da poštuje ženevski dogovor, povuče svoje snage s granice i dade prednost diplomaciji i dijalogu", dodao je.

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu izjavio je u ponedjeljak navečer u telefonskom razgovoru s američkim kolegom Chuckom Hagelom da su se ruske snage koje su sudjelovale u "manevrima" blizu granice s Ukrajinom vratile u vojarne.

- Rusija je morala pokrenuti velike vojne vježbe blizu ukrajinske granice s obzirom na mogućnost (ukrajinske) vojne akcije protiv civila. (...) Čim su ukrajinske vlasti izjavile da neće upotrijebiti redovne vojne postrojbe protiv nenaoružanog stanovništva, ruske snage su se vratile u svoje vojarne, rekao je Šojgu, po priopćenju njegova ministarstva. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter