NATO napao Gadafijevu rezidenciju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Osam snažnih eksplozija potreslo je u utorak navecer sektor Bab Al-Azizija, rezidenciju pukovnika Moamera Gadafija, metu žestokih napada NATO-a od rane zore. Brujanje lovackih zrakoplova culo se prije nego su tri zaglušujuce eksplozije potresle sektor, potom još tri te još dvije nekoliko minuta kasnije.

NATO je u utorak gadaos Tripoli pri cemu su poginule tri osobe a više desetaka je ranjeno. Napadi koji su poceli u ponedjeljak trajali su više od pola sata i bili su posebno žestoki. U hotelu Rixos u kojem su smješteni strani dopisnici, podignut velikim dijelom od drveta, eksplozije su potresle citavu zgradu.

"Prema informacijama kojima raspolažemo tri osobe su poginule a 150 ih je ranjeno", izjavio je glasnogovornik libijske vlade Musa Ibrahim. Dodao je da je NATO krenuo u napad na vojarnu narodne garde, postrojbe dobrovoljaca koji pružaju podršku vojsci, nedaleko rezidencije Moamera Gadafija. NATO je sa svoje strane potvrdio da je gadao skladište vojnih vozila.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova osudilo je u srijedu intenziviranje zracnih udara na libijski glavni grad Tripoli, ocjenjujuci da predstavljaju "grubi otklon" u odnosu na mandat UN-a.

"Zabrinjavajuce informacije dolaze nam ponovno iz Libije na temu snažnih zracnih udara kojima su pristupile koalicijske snage u Tripoliju", objavilo je ministarstvo u priopcenju. "Radi se o novom grubom otklonu u odnosu na rezolucije 1970 i 1973 Vijeca sigurnosti UN-a", nastavlja se u priopcenju.


Podijeli: Facebook Twiter