Natjecanjem u ljubljenju poceo Casanovafest

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Casanova je u cetvrtak u 19 sati iz Venecije stigao u Vrsar i u prekrasnom ambijentu svog vidikovca zatekao tri para kako se strastveno ljube - i poceo je Casanovafest. Najstrastvenije su se poljubili Tina i Helmuth iz Njemacke i osvojili nagradu od tisucu kuna.

- Zajedno smo 40 godina i nikad se nismo ovako dugo ljubili. Mislili smo da ce nas mladi parovi pobijediti, rekao je nasmiješeni njemacki bracni par poslije poljupca.

Clanovi žirija, autor hit knjige "Ljubavologija" Bruno Šimleša, zagrebacka umjetnica koja izlaže na festivalu Nikolina Ivezic i mlada spisateljica Antonija Novacic, imali su težak zadatak izabrati najstrastveniji poljubac na prvom hrvatskom natjecanju u ljubljenju.





Na natjecanje su se mogli prijaviti svi punoljetni parovi, a poljubac je trebao trajati cetiri minute, koje predstavljaju cetvrto izdanje festivala. Organizatori planiraju povecavati minutažu sa svakim izdanjem festivala.

- Voljeli bismo potaknuti ljude da se opuste u muško-ženskim odnosima i pretvoriti ovaj vidikovac u mjesto gdje ce se zaljubljeni parovi doci poljubiti, rekla je koordinatorica festivala Diana Dropulic.

Posjetitelji ce u petak navecer moci prisustvovati predavanju Bruna Šimleše, književnoj veceri s Antoniom Novakovic, pogledati uprizorenjem Casanovinog dolaska "Casanovin suvenir" poreckog Društva prijatelja Giostre i erotskom filmu "Veži me" Pedra Almodovara.


Podijeli: Facebook Twiter